In august 2013, regretatul Valeriu Serbinov (cu care am fost cativa ani coleg de serviciu) desi cunostea foarte bine intersectia, din cauza oboselii, a provocat un accident grav la OMV Sendreni, in care a murit el si inca 2 persoane.
De atunci, de mai multe ori, am cerut autoritatilor sa schimbe arhitectura intersectiei. Am comunicat fata in fata, telefonic, in scris, prin intermediul presei si al retelelor de socializare si am primit mai multe raspunsuri, unele in care ni se explica faptul ca “se lucreaza, avem un proiect” altele in care eram apostrofati ca “nu este treaba noastra, nu suntem autorizati in aceasta chestiune”.
Trecem zilnic prin aceasta intersectie. De mai multe ori am avut emotii cand ni s-a taiat calea.
In date de 26 August 2019, in urma unui alt accident, au murit inca 3 persoane. Puteam fi noi!
Reactia energica a presei, si a opiniei publice a a scos autoritatile din nepasare. In data de 29 August 2019, CNAIR propune Politiei resistematizarea intersectiei.
Dupa 5 ani de tergiversari in care am scris autoritatilor si presei, dupa zeci de accidente cu morti si raniti, pe 30 August 2019 intersectia de la Sendreni, (intrarea din DN 25 Tecuci-Sendreni-Galati in DN 2B Buzau-Braila-Galati) a fost schimbata intr-o forma pe care BAS.ro a propus-o inca din ianuarie 2014.
Ne exprimăm compasiunea pentru familiile victimelor și în același timp acuzăm autoritățile de omor din culpă, din nepasare si indiferenta.
Acuzam Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Politia Romana, Prefectura Galati si Primaria Sendreni ca nu au intervenit pentru a creste siguranta circulatiei in aceasta intersectie. Desigur, responsabilitatea cea mai mare este a CNAIR. Insa si celealte autoritati puteau sa militeze mai convingator in baza atributiilor legale si a responsabilitatilor asumate fata de cetateni.
In general, situatia traficului rutier din judetul Galati este deficitara. Vrem autostrazi si centuri ocolitoare. Acestea sunt scumpe dar am avut mai multe propuneri de imbunatatire cu costuri minime. Reactia autoritatilor a fost incalificabila.
Din nefericire, in data de 23.9.2019, la Sendreni, in intersectia abia reconfigurata, a mai avut loc un accident cu 2 raniti grav. Este motivul sa credem ca imbunatatirea realizata in 30 August nu este suficienta.
Modernizarea traficului in zona intersectiei de la Sendreni trebuie sa continue. Siguranta circulatiei rutiere ne intereseaza pe toti!
De aceea cerem Prefectului Judetului Galati sa se implice prin realizarea unei consultari cu autoritatile responsabile, ONG-urile interesate si grupurile de cetateni (ex. Soferi din Galati...).
In urma acestor dezbateri sa se realizeze un plan amplu de modernizare care sa fie implementat in cel mai scurt timp.
Cu respect,
Mihai Popa
26.9.2019

Scrisoare deschisa adresata:
Primariei Municipiului Galati, Domnului Primar Ionut Pucheanu;
Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere a Municipiului Galaţi;
Politiei Municipiului Galati.

Sunt Mihai Popa si va scriu in calitate de presedinte al Asociatiei “Baza de Afaceri si Servicii – BAS.ro” dar si in calitate de parinte.
Locuim langa Scoala Gimnaziala nr. 12 “Miron Costin” la care avem inscrisi 3 copii minori.
Zilnic, cand ducem sau aducem copiii la si de la scoala, traversam strada Sucevei fara a avea o trecere de pietoni.

Pe toata lungimea de 500 metri a strazii Sucevei nu este nici o trecere de pietoni.
La fel ca noi, traverseaza “pe propria raspundere”, o mare parte dintre cei peste o mie de copiii ai Scolii 12, impreuna cu parintii lor dar si locuitorii cartierului.

Daca ajungeti la gradina botanica, vizitati si Muzeul Risipirii Banului Public.
Consiliul Judetean Galati cheltuie inca 15 milioane de lei din fonduri proprii pentru o investitie exotica la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii.
In acelasi timp scolarilor (parintilor) li se cer bani pentru fondul clasei (tehnica de calcul, banci, scaune, dulapuri, perdele, amenajari…).
Daca i-ar interesa educatia copiilor ar dota scolile nu ar arunca banii pe proiecte faraonice.
Autoritatile trebuie sa ofere cetatenilor garantia ca astfel de cheltuieli inutile vor fi excluse iar banii cetatenilor se vor intoarce in folosul real al comunitatilor.


++++++++++
Derulata in anii 1992-1996, investitia de la gradina botanica promitea sa ofere galatenilor o oaza de vegetatie. De laudat initiativa fostului presedinte al Consiliului Judetului, Rasvan Angheluta.
Totul bine si frumos pana in 1996, cand in al doilea mandat de presedinte, Rasvan Angheluta, a sleit bugetul cu constructia complexului muzeal si a serei alaturate.
In perioada 1996-2000, bugetul Consiliului Judetean era secatuit de acest proiect exagerat pentru perioada aceea cand drumurile judetene erau “praf”, drumurile comunale erau “pulbere”, in sate nici nu se visa la apa curenta, canalizare sau gaze, scolile si dispensarele desi erau inca centralizate in subordinea guvernului erau majoritatea cu toaleta in curte, inutil dotate, cu personal insuficient si uneori necalificat, consiliile comunale erau lipsite de experienta administarii treburilor comunitatii, agricultura se prabusea fiind faramitata si cu sistemul de irigatii furat sistematic, investitiile care sa ofere locuri de munca erau ZERO, coruptia stapanea deja toate domeniile…aceasta era situatia judetului Galati, in mare parte ramasa la fel si astazi.
Tot in acea perioada, serviciile descentralizate care ajunsese in subordonarea Consiliului Judetean (protectia copilului, apararea civila, protectia plantelor, …) erau la limita de supravietuire.
Din 1996, in loc sa tinteasca dezvoltarea satelor pentru care defalca sume mereu insuficiente, Consiliul Judetean s-a inhamat la betoane la Complexul Muzeal. Daca pentru cladirea complexului mai era o oarecare justificare, pentru sera investitia era absolut inoportuna. In aceste conditii, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean, intre 1997 si 2000 am militat energic pentru stoparea investitiei la sera si alocarea mai multor bani pentru terminarea cladirii.
Atunci eram aspru criticat, uneori persiflat de consilierii majoritatii din jurul PDSR. Stoparea risipei de la sera nu s-a realizat decat dupa tragicul eveniment al mortii presedintelui Razvan Angheluta din 2000.
Apoi in mandatul 2000-2004 s-a finalizat si inaugurat corpul principal al cladirii.
Dupa 2004, s-au mai facut mici investitii si la sera.
Acum se incearca finalizarea ei: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/125186-investitie-de-milioane-in-serele-de-plante-exotice
++++++++++
Incepe scoala,
Pentru cel mic ni s-a solicitat 200 lei fondul clasei pentru cheltuieli care in mod normal trebuiesc facute cu bani de la primarie. O parte din bugetul primariei este din sume defalcate de la Guvern prin Consiliul Judetean.
Este drept ca pentru ceilalti 2 scolari cu care ne-a binecuvantat Dumnezeu, sumele sunt mai mici deoarece am contribuit in primii ani.
++++++++++
In timp ce cadrele didactice apeleaza la parinti pentru asigurarea celor necesare unui invatamant eficient, autoritatile cheltuie sume uriase pentru proiecte megalomanice.
Cel mai inutil proiect al Consiliului Judetean este acum sera “care chiar finalizata nu va creste numarul de turisti pentru ca nu este prevazuta cu pacanele”.
Cred ca autoritatile ar trebui sa faca o analiza amanuntita a cheltuielilor realizate cu sera, si a celor care se prevad (investitii, intretinere, personal…), realizarea unei expertize care sa stabileasca daca structura de rezistenta, dupa 20 de ani de stat in ploaie, mai ofera siguranta vizitatorilor si personalului si stabilirea unui plan de actiune care dupa opinia mea poate fi de reproiectare, consolidare sau chiar de demolare partiala.

Mihai Popa

2.8.2019

Scrisoare deschisa adresata: Prefectului judetului Galati, CNADNR, Consiliului Judetean Galati, Politiei judetului Galati, Primariei Sendreni.

Vineri, 26 Aprilie 2019, in intersectia de la Sendreni, conducatorul unui autoturism VW care venea dinspre Tecuci nu a acordat prioritate unui TIR care venea dinspre Galati. In urma accidentului autoturismul a fost grav avariat.
Acest accident ar fi putut fi evitat daca intersectia ar fi fost semnalizata suplimentar.
In urma cu peste 5 ani, printr-o scrisoare deschisa, am cerut autoritatilor sa creasca siguranta traficului in aceasta intersectie.
De atunci nu s-a imbunatatit nimic desi intersectia este una dintre cele mai nesigure din tara si aici, deseori, au loc accidente.
Solicitam autoritatilor realizarea unei consultari (la care sa participe autoritatile, specialistii in domeniu si orice persoana fizica sau juridica interesata) avand ca scop gasirea celei mai bune solutii pentru modernizarea acestei intersectii si realizarea in regim de urgenta a solutiei desemnate.

Mai jos va retrimitem scrisoarea din 2014.
Cu respect,
Presedinte BAS.ro
Mihai Popa

27.04.2019

 

06.01.2014 - Proiect modernizare intersectie Sendreni

Scrisoare deschisa adresata: Prefectului judetului Galati, CNADNR, Consiliului Judetean Galati, Politiei judetului Galati, Primariei Sendreni.

Baza de Afaceri si Servicii – BAS.ro este o asociatie cu peste 100 mesteri si specialisti care asigura zeci de servicii din diverse domenii. Prin prezenta va propunem un parteneriat public – privat pentru modernizarea intersectiei dintre DN25 si DN2B din localitatea Sendreni, judetul Galati, din imediata vecinatate a statiei de carburanti OMV.

Din cauza arhitecturii intersectiei, vehiculele care vin pe DN25 din Sendreni spre Galati sunt semnalizate insuficient ca pierd prioritatea si unele dintre ele patrund in intersectie fara sa se asigure si fara sa cedeze prioritatea. In aceasta intersectie au loc multe accidente, unele foarte grave cum a fost cel din luna august 2013 cand au murit trei oameni.

BAS.ro se ofera sa proiecteze si sa realizeze modernizarea intersectiei fara nici un cost al manoperei, urmand ca administratorii drumurilor sa achite doar contravaloarea materialelor folosite pe care noi o apreciem a fi de cel mult 10.000 ron.

In cazul unui raspuns pozitiv, va rugam sa ne indrumati la persoanele din institutiile dumneavoastra cu care trebuie sa colaboram. Daca trebuie sa ne adresam (si) altor institutii cu atributii in aceasta privinta, va rugam sa ne indrumati.

In imaginile atasate va prezentam propunerea noastra de modernizare.

Avem in rezerva inca alte 4 alternative de modernizare (fara a ne limita la acestea) si anume realizarea unor indicatoare suplimentare atat pe asfalt cat si pe partea dreapta a drumului, montarea pe asfalt a unor limitatoare de viteza, montarea in intersectie a unui semafor si realizarea unui sens giratoriu.

Credem insa ca devierea ultimilor metri din DN25 inlatura impresia falsa ca te afli pe drumul cu prioritate si in acelasi timp ofera soferilor care vin de pe DN25 o mai buna pozitie pentru asigurare. Raportul mare intre beneficiile cresterii siguranta circulatiei si costurile mici recomanda realizarea acestei modernizari a intersectiei cat mai repede. Asteptam raspunsul dumneavoastra.

Va dorim sanatate si succes.
La Multi Ani!

Baza de Afaceri si Servicii – BAS.ro
Ec. Ing. Mihai Popa – 06.01.2014

 


Sâmbătă, 2.2.2019, la Restaurantul TAKIS a avut loc întalnirea membrilor și simpatizanților Asociației “Baza de Afaceri și Servicii BAS.ro”.
Bucuria revederii și dorința de a împărtași experiențele și cunoștințele fiecăruia ne-au mobilizat să ajungem la TAKIS.
L-am avut alături de noi pe domnul prof. univ. dr. Negoescu Gheorghe care ne-a prezentat o perspectiva diferită de a majorității celor prezenți. Dacă noi suntem demoralizați de ostilitatea mediului de afaceri, dânsul ne-a indemnat să fim optimiști, să acționăm cu tenacitate și profesionalism și să folosim oportunitățile pieței.
Discuțiile au durat puțin peste 2 ore și au fost un bun prilej de a iniția colaborări concrete între membrii prezenți.
Cu toții am căzut de acord să ne întâlnim mai des. Aștepăm propuneri privind ziua și locul.
Spor în toate!
Mihai Popa

Sâmbătă, 2 Februarie 2019, începând cu orele 10.00, la Restaurantul TAKIS, va avea loc întâlnirea membrilor și simpatizanților Asociației “Baza de Afaceri și Servicii - BAS.ro”.

Restaurantul TAKIS este situat în Țiglina II, pe strada Constructorilor, nr. 8, între Poliția Județeană și Liceul “Sf. Maria”.

Obiectivele principale ale BAS.ro sunt:
1) Comunicare între membri pentru împărtașirea experiențelor și a cunoștințelor.
2) Colaborarea pentru mai buna deservire a clienților.
3) Recomandarea/promovarea reciprocă a produselor și/sau serviciilor.
4) Creșterea abilităților antreprenoriale ale membrilor.

Mai multe informații despre BAS.ro găsiți la adresa: http://bas.ro/despre-noi .

Discuțiile vor dura aproximativ două ore.

Se vor aborda subiecte de interes pentru IMM-uri.

Fiecare participant va prezenta activitatea pe care o desfășoară.

Vă rugăm să ne comunicați numele persoanei/persoanelor care vor participa prin telefon - 0747-118866 sau prin e-mail - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Vă așteptăm!

Cu respect,
Mihai Popa

 

 

 

 

Într-o atmosferă de mare sărbătoare, Sâmbătă, 15 Decembrie 2018, peste 300 de copii, părinți și bunici, au participat la Biserica „Sfinții Mina, Victor şi Vichentie“,la a 5-a ediție a acțiunii “Bucuria de a Dărui”.

Lângă bradul de Crăciun frumos împodobit, în jurul Ieslei în care a stat Pruncul Iisus, s-a retrăit bucuria Crăciunului, când Cerul s-a unit cu Pamântul! Colindele, poeziile, cadourile oferite și primite ne-au apropiat unii de ceilalți. Glasurile copiilor s-au împletit cu glasurile îngerilor și ne-a reamintit că Pruncului Iisus a venit în lume pentru mântuirea noastra.

Prin mijlocirea lui Moș Crăciun, copiii au oferit unii celorlalti cadouri în care au pus hăinuțe, cărti, jucării și dulciuri. Cadourile rămase au fost dăruite copiilor de la “Centrul social comunitar pentru familii cu copii, aflate în dificultate” Șendreni și unei familii defavorizate din Filești.

Acțiunea “Bucuria de a Dărui”
ediția a 5-a, 15 Decembrie 2018
Ajută-ți semenul, bucură-te cu el și în această bucurie pregătește-i, unui copil mai mic decât tine, un cadou pe care i-l va înmâna Moșul.

“Cel ce are două haine să dea celui ce nu are”- Luca 3.11.

Către Primăria Galați, Domnului Primar Ionuț Pucheanu

În numele Bazei de Afaceri și Servicii – BAS.ro vă solicităm deblocarea bretelei care face accesul din Drumul de Centura spre Barboși, din dreptul Benzinărie Rompetrol.
De peste o lună, această cale este blocată și toate vehiculele ajung în fostul sens giratoriu. La orele de vârf, se formează cozi ce ajung și până în dreptul castrului roman de la Tirighina, cu efecte asupra consumului de combustibil, a uzurii vehiculelor și a poluării (înainte de sensul giratoriu drumul este în pantă și atunci când se fac cozi trebuiesc multe porniri în pantă).

Așa cum peste drumul în lucru s-au făcut căi de acces pentru riverani (vedeți fotografiile de mai jos) să se permită si deblocarea bretelei pentru traficul public.
În ceea ce privește solicitarea noastra din 16 Septembrie 2018 prin care propuneam fluidizarea traficului (pe această bretea să fie sens dublu de circulație), vă solicităm să aprobati o intervenție a noastră în Comisia Municipală Pentru Siguranța Circulației.

Cu respect,
Baza de Afaceri și Servicii – BAS.ro
Președinte, Mihai Popa – 31.10.2018

9

87654321

  Modernizare intersectie foto 1

 Modernizare intersectie foto 2

Modernizare intersectie foto 3

 

bucurie

În jurul Ieslei în care a stat Pruncul Iisus, colindele, poeziile, cadourile oferite și primite au făcut din Orașelul Copiilor din Țiglina 1 locul unde s-a retrăit bucuria Crăciunului, când Cerul s-a unit cu Pamântul!