Scrisoare deschisa adresata: Prefectului judetului Galati, CNADNR, Consiliului Judetean Galati, Politiei judetului Galati, Primariei Sendreni.

Vineri, 26 Aprilie 2019, in intersectia de la Sendreni, conducatorul unui autoturism VW care venea dinspre Tecuci nu a acordat prioritate unui TIR care venea dinspre Galati. In urma accidentului autoturismul a fost grav avariat.
Acest accident ar fi putut fi evitat daca intersectia ar fi fost semnalizata suplimentar.
In urma cu peste 5 ani, printr-o scrisoare deschisa, am cerut autoritatilor sa creasca siguranta traficului in aceasta intersectie.
De atunci nu s-a imbunatatit nimic desi intersectia este una dintre cele mai nesigure din tara si aici, deseori, au loc accidente.
Solicitam autoritatilor realizarea unei consultari (la care sa participe autoritatile, specialistii in domeniu si orice persoana fizica sau juridica interesata) avand ca scop gasirea celei mai bune solutii pentru modernizarea acestei intersectii si realizarea in regim de urgenta a solutiei desemnate.

Mai jos va retrimitem scrisoarea din 2014.
Cu respect,
Presedinte BAS.ro
Mihai Popa

27.04.2019

 

06.01.2014 - Proiect modernizare intersectie Sendreni

Scrisoare deschisa adresata: Prefectului judetului Galati, CNADNR, Consiliului Judetean Galati, Politiei judetului Galati, Primariei Sendreni.

Baza de Afaceri si Servicii – BAS.ro este o asociatie cu peste 100 mesteri si specialisti care asigura zeci de servicii din diverse domenii. Prin prezenta va propunem un parteneriat public – privat pentru modernizarea intersectiei dintre DN25 si DN2B din localitatea Sendreni, judetul Galati, din imediata vecinatate a statiei de carburanti OMV.

Din cauza arhitecturii intersectiei, vehiculele care vin pe DN25 din Sendreni spre Galati sunt semnalizate insuficient ca pierd prioritatea si unele dintre ele patrund in intersectie fara sa se asigure si fara sa cedeze prioritatea. In aceasta intersectie au loc multe accidente, unele foarte grave cum a fost cel din luna august 2013 cand au murit trei oameni.

BAS.ro se ofera sa proiecteze si sa realizeze modernizarea intersectiei fara nici un cost al manoperei, urmand ca administratorii drumurilor sa achite doar contravaloarea materialelor folosite pe care noi o apreciem a fi de cel mult 10.000 ron.

In cazul unui raspuns pozitiv, va rugam sa ne indrumati la persoanele din institutiile dumneavoastra cu care trebuie sa colaboram. Daca trebuie sa ne adresam (si) altor institutii cu atributii in aceasta privinta, va rugam sa ne indrumati.

In imaginile atasate va prezentam propunerea noastra de modernizare.

Avem in rezerva inca alte 4 alternative de modernizare (fara a ne limita la acestea) si anume realizarea unor indicatoare suplimentare atat pe asfalt cat si pe partea dreapta a drumului, montarea pe asfalt a unor limitatoare de viteza, montarea in intersectie a unui semafor si realizarea unui sens giratoriu.

Credem insa ca devierea ultimilor metri din DN25 inlatura impresia falsa ca te afli pe drumul cu prioritate si in acelasi timp ofera soferilor care vin de pe DN25 o mai buna pozitie pentru asigurare. Raportul mare intre beneficiile cresterii siguranta circulatiei si costurile mici recomanda realizarea acestei modernizari a intersectiei cat mai repede. Asteptam raspunsul dumneavoastra.

Va dorim sanatate si succes.
La Multi Ani!

Baza de Afaceri si Servicii – BAS.ro
Ec. Ing. Mihai Popa – 06.01.2014