În 12 August 2019, am adresat Primăriei Galați o scrisoare deschisă prin care solicitam înființarea unei (unor) treceri de pietoni pe strada Sucevei (strada dintre Școala 12 “Miron Costin” și Biserica Sf. Mina).
Conținutul scrisorii a fost publicat pe BAS.ro https://bit.ly/2owyy3n , în presa locală precum și pe mai multe conturi Facebook.
În 28 August am primit răspuns din parte Primăriei prin care ni s-a comunicat că inițiativa a primit aviz favorabil dar realizarea practică depinde și de alți pași procedurali dar și de bani.


La peste 2 luni de la momentul în care am semnalat problema, copiii, părinții, profesorii și locuitorii zonei traversează strada Sucevei tot “pe propria răspundere”.
Primăria se acoperă de hârtii și de ridicol. Specialiștii ne-au comunicat costurile marcării unei treceri de pietoni nesemaforizate (cu tot cu manoperă): între cinci sute și cinci mii de euro, depinzând de dimensiunile și numărul marcajelor, calitatea materialelor, numărul si tipul indicatoarelor… Primăria cheltuie insă foarte mulți bani pe lucrări fără relevanță. Exemplu: sigiliul lui Petru Rareș pentru care Primaria a alocat 258.000 de lei (54.000 de euro).

 ----------------------------------------------------------------------------------


 

 

Mihai Popa

19.10 2019