Desfasurata Sambata, 22 Decembrie, in parteneriatul dintre Scoala Gimnaziala Miron Costin, Biserica Sf. Mina, Victor si Vichentie si Asociatia BAS.ro, editia a 6-a a actiunii s-a bucurat de implicarea unui numar tot mai mare de parinti, elevi si profesori.
Acestia au pregatit cadouri, colinde si cantece de iarna.
Dupa miniconcertul de colinde copiii prezenti au primit (si-au ales) cadouri si s-au bucurat de bunatatile cu care au fost serviti.


Darurile care au ramas au fost donate unor familii cu multi copiii din judetul Galati: Odaia Manolache (com. Vanatori) si Visina (com. Poiana).
Deoarece mai sunt cadouri rugam pe cei care cunosc familii in dificultate sa ne scrie.
Multumim parintilor si copiilor care au raspuns apelului nostru pregatind cadouri si colinde.
Multumim profesorilor.
Multumim parintelui Nicolaie Ionascu.
Va dorim ca 2020 sa fie un an binecuvantat!
Mihai Popa

--------

Postarea din 22 Decembrie 2019:

“Participand la actiunea “Bucuria de a Darui” innobilam sufletele noastre pentru intampinarea marii Sarbatori a Nasterii Domnului.
Mai mult ca in celelalte zile, in preajma Craciunului, suntem chemati sa ne gandim la semenii nostri, sa descoperim in noi sentimentul solidaritatii fata de ei.
Intruparea Pruncului Iisus ne arata marea bunatate a lui Dumnezeu fata de creatia Sa, noi oamenii.
Prin coborarea lui Dumnezeu la noi, suntem chemati sa ne inaltam pentru a-L intampina.
Cand faci un bine cuiva, bucuria se impartaseste, tu cel ce dai, cel ce ajuti pe aproapele tau, te incarci sufleteste intai cu multumirea, de a face ce este bine si apoi cu bucuria ca te afli in comuniune cu cel pe care l-ai intampinat la nevoia lui, cu darurile tale materiale sau spirituale.
Copiii se bucura spontan la primirea darurilor, pentru noi este putin dar pentru ei darul este foarte important si in multumirea acestui lucru ei devin mai buni.
Este foarte potrivit locul ales, ca bunatatea materiala sa se petreaca aici, in Biserica lui Hristos care imbratiseaza pe toti crestinii. Prin acest lucru dovedim ca acordam importanta deosebita si partii spirituale.
Ma bucur ca suntem gazda acestui eveniment, cei chemati sunteti dumneavoastra care din aplecare asupra celor care chiar au nevoie, ati venit unii cu un cadou, altii cu un colind pentru a ne bucura impreuna.
Vom obtine bucurii de neuitat cu povestiri care se vor aminti in timp, de generatiile care vor veni, si acestia sunt copiii, care vor pleca de aici mai bogati si material si spiritual.
Implinim astfel o relatie de suflet intre noi. Voi copii sunteti podoaba bucuriei noastre care veti implini proiectele noastre ca niste faclii care nu se vor stinge, prin legatura cu Dumnezeu si cu Mantuitorul Hristos, Pruncul care se naste in Pestera Betleemului pentru mantuirea noastra.”
Cu aceste ganduri a intampinat parintele Nicolaie Ionascu pe cei care au participat la a 6-a editie a actiunii “Bucuria de a Darui” desfasurata Sambata, 22 Decembrie, la Biserica Sf. Mina, Victor si Vichentie din Galati.
A urmat programul de colinde. Corurile de copii de la Oastea Domnului si de la Scoala Gimnaziala “Miron Costin” au incantat sufletele celor prezenti amintind inca o data ca ni s-a nascut un Mantuitor. Mai multi copii au cantat individual cantece de Craciun.
Apoi fiecare copil prezent a primit cadouri si s-a bucurat de bunatatile cu care au fost serviti.
Din totalul de peste 300 cadouri, in jur de 100 au ramas si vor fi distribuite unor familii defavorizate.
In zilele viitoare vom publica fotografii si date despre beneficiarii acestor cadouri.
Multumim parintilor si copiilor care au raspuns apelului nostru pregatind cadouri si colinde.
Multumim profesorilor si indrumatorilor.
Multumim parintelui Nicolaie Ionascu.
Va dorim Sarbatoari Binecuvantate!
La Multi Ani!
Mihai Popa

 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2668143509900528&set=pcb.2668153913232821&type=3&theater