Desfășurată în condiții de pandemie, când distanțarea impusă de normele sanitare ne-a interzis să mai realizăm evenimentul într-o zi și într-un loc anume în care să invităm toți participanții, în perioada 7-16 Decembrie 2020 am adunat cadourile la Biserica “Sf. Mina” din Galați și de acolo le-am transportat la Nicorești și Suceveni.

Am fost surprinși în mod plăcut că an de an ne sprijină tot mai mulți voluntari și donatori, copii și părinți.

La acțiunea de anul acesta s-au colectat foarte multe daruri (a căror valoare depăşeşte 25.000 lei) constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte (unele chiar noi), obiecte de igienă, produse alimentare neperisabile, lenjerii de pat, jucării, electrocasnice, 3 computere complete, 2 tablete, 2 laptopuri, dulciuri şi 100 de saci de peleţi și chiar bani (impresionant a fost gestul lui Radu-Ștefan Gheorghe, elev în clasa a 2-a E, a Școlii nr.12 “Miron Costin” din Galați care a trimis 100 lei, din economiile lui, pentru Denisa și Iulian, copiii din Nicorești a căror casă a ars).

În 18 Decembrie, ne-am deplasat la Nicorești cu 3 autoturisme si 2 autoutilitare, pentru a distribui darurile. Am fost ajutați de voluntarii veniți de la Galați dar si de reprezentanții Bisericii “Sf. Gheorghe și Sf. Dumitru” din Nicorești și de reprezentanții Asociației “Bunul Samaritean” din Nicoresti.

Tot pentru a ajuta copiii din Nicorești, anul acesta ne-au sprijinit și Asociația “Totul este Posibil” și “Banca de Haine” din Bacău care au realizat 40 cadouri personalizate pentru 40 copii și alte cadouri pentru persoanele aflate în atenția Asociației “Micul Samaritean”.

 

De cadouri au beneficiat aproximativ 100 copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse precum și 20 de persoane unele dintre acestea cu grave probleme de sănătate şi dizabilități aflate în grija Asociației “Bunul Samaritean”.

La Suceveni, pentru a distribui cadourile, am fost ajutați de reprezentanții Bisericii “Sf. Spiridon”. Aceștia au în atenție mai multe familii cu copii și vârstnici care au o situație materială modestă.

Suntem bucuroși că am ajutat să ducem, celor din Nicorești și Suceveni, daruri, care să le faca sărbatorile mai frumoase.

Anul acesta, deşi în condiții de pandemie, dragostea semenilor pentru semeni a fost mult mai mare, iar cadourile adunate au fost mult mai multe.

Mulțumim voluntarilor și donatorilor, copii și părinți. Dumnezeu să vă răsplătească efortul și dragostea pentru cei apropiați.

La Mulți Ani, 2021!

Mihai Popa - 9.1.2021