Ediția a 8-a a Acțiunii “Bucuria de a Dărui“ s-a desfășurat și anul acesta în condițiile impuse de pandemie. Cu toate restricțiile, dragostea copiilor din Galați față de aproapele lor și bucuria de a dărui au învins covidul.
Acțiunea a fost realizată într-un parteneriat între Parohia „Sfinții Mina, Victor şi Vichentie“, Școala Gimnazială “Miron Costin” și Asociația „Baza de Afaceri și Servicii - BAS.ro”.
Cadourile au fost strânse la Biserica “Sf. Mina” din Galați. Apoi, în Ajunul Crăciunului, le-am încărcat în două mașini și am plecat în nordul județului unde cu ajutorul Parintelui Ionuț Lupașc, al cadrelor didactice si al părinților au fost dăruite copiilor din satul Bursucani, com Bălăbănești și din satul Ghinghești, comuna Drăgușeni.

Copiii nu ne-au rămas datori, ei cântandu-ne cele mai frumoase colinde.Părintele Lupașc ne-a arătat o impresionantă colecție de obiecte de cult și de scule tradiționale care constituie un reper pentru cei interesați de istoria locuitorilor din zona Bursucani.

Și anul acesta am fost surprinși în mod plăcut de sprijinul voluntarilor și al donatorilor, copii și părinți. Greutățile vieții sunt trecute mai ușor când știi că nu ești singur.
Suntem bucuroși că am ajutat să dăruim, copiilor din Bursucani și Ghinghești, dulciuri, jucării, cărți și hăinuțe care să le faca sărbatorile mai frumoase.
Mulțumim voluntarilor și donatorilor. Fără ajutorul fiecăruia nu puteam oferi atâtea daruri. Pe mulți dintre voi nu vă cunoaștem dar Dumnezeu știe gândurile și faptele voastre bune și Îl rugăm să vă răsplătească efortul și dragostea pentru cei apropiați.
La Mulți Ani, 2022!

Mihai Popa

2.1.2022